Direct contact:

klantenservice@hostmonster.nl

Vragen over Domeinnamen

Vragen over Hosting

 

 

 

 

Aantwoorden op Domeinnaam vragen

 1. Wat is een domeinnaam?
  Een domeinnaam is het leesbare adres van een website. Elke website heeft een numeriek adres waarop hij gevonden kan worden maar omdat dit voor ons mensen lastig te onthouden is heeft men de domeinnaam uitgevonden. Een domeinnaam koppelt het numerieke adres aan een verzonnen naam%3B de domeinnaam.

 2. Ik heb een domeindienst bij jullie afgenomen maar ik kan geen bestanden bij jullie op de server plaatsen.
  Het is met een domeindienst niet mogelijk bestanden bij ons op de server te plaatsen. Een domeindienst voorziet uitsluitend in de registratie van een domeinnaam. Om bestanden bij ons op de server te kunnen plaatsen heeft u een van onze hosting pakketen  nodig.
   
 3. Kan ik als particulier ook een domeinnaam vastleggen?
  Ja, u kunt als particulier alle door HostMonster.nl ondersteunde domeinnaam extensies vastleggen. Hierbij wordt de domeinnaam ook daadwerkelijk op uw naam gezet.

 4. Wordt een domeinnaam altijd op mijn (bedrijfs)naam geregistreerd?
  Ja, een domeinnaam wordt door ons altijd vastgelegd met de door u verstrekte gegevens. Hierbij wordt geen verschil gemaakt tussen zakelijk of particulier.

 5. Hoe lang duurt het voordat ik van mijn domeinnaam gebruik kan maken?
  Uw aanvraag wordt direct verwerkt, waarmee de domeinnaam niet meer door iemand anders is vast te leggen. Een uitzondering hierop vormen .nl domeinnamen, die worden direct verwerkt nadat het registratiecontract bij ons binnen is gekomen. Nadat de domeinnaam is vastgelegd duurt het echter nog maximaal 72 uur voordat dit over de gehele wereld bekend is, gedurende deze periode ligt de domeinnaam wel al vast en kan niet meer door iemand anders geregistreerd worden.

 6. Zijn er eenmalige kosten verbonden aan domeinregistratie?
  Nee, wij brengen geen eenmalige kosten in rekening tenzij het een opmaat gemakte levering is.

 7. Als ik nu mijn domeinnaam registreer kan ik dan later een hosting pakket nemen?
  Uiteraard, u kunt nu uw domeinnaam vastleggen en op het moment dat uw website af is een bijpassend hosting plan uitkiezen.

 8. Krijg ik bij een domeinregistratie ook toegang tot het configuratiescherm?
  Ja, ook bij een domeinregistratie krijgt u toegang tot het configuratiescherm. In het configuratiescherm kunt u uw e-mail laten doorsturen, het domein verwijzen naar een andere locatie of DNS instellingen aanpassen.

 9. Als ik een domeinnaam zonder hosting bij jullie registreer kan ik dan wel e-mailen?
  Ja, bij een domeinregistratie krijgt u de mogelijkheid om e-mail adressen aan te maken waarvan de e-mail automatisch wordt doorgestuurd naar een e-mail adres van uw keuze.

 10. Als ik een domeinnaam zonder hosting bij jullie registreer kan ik dan mijn eigen DNS servers gebruiken?
  Ja, het is mogelijk om uw eigen DNS servers op te geven. Hiervoor rekenen wij eenmalig EUR 35,- extra in verband met extra administratieve handelingen. Het is overigens mogelijk om alle gewenste DNS instellingen te maken in het configuratiescherm zonder uw eigen DNS servers nodig te hebben.

 11. Als ik een domeinnaam zonder hosting bij jullie registreer kan ik dan de DNS instellingen daarvan wijzigen?
  Ja, u kunt alle gewenste DNS instellingen (uitgezonderd nameserver records) wijzigen en aanmaken in het configuratiescherm.

 12. Kan ik een domeinnaam anoniem registreren?
  Ja, indien gewenst kunnen wij een domeinnaam anoniem voor u registreren. Hierbij worden onze gegevens getoond indien iemand de informatie van uw domeinnaam opvraagt.

 13. Wordt mijn e-mail op virussen gecontroleerd?
  Ja, alle in- en -uitgaande e-mail wordt op virussen gecontroleerd.

 14. Kan ik mijn domeinnaam verwijzen naar een andere url met behoud van domeinnaam in de adresbalk?
  Ja, U kunt dan een null frameset bij ons op de server plaatsen waarin wordt doorverwezen naar de door u gewenste url. Op deze manier blijft uw domeinnaam in de adres balk van de browser zichtbaar.

  Bij een domeindienst kunt u wel doorverwijzen naar een andere url middels een redirect
  maar hierbij zal dan wel de url in de adres balk van de browser veranderen.


 

 

 

Aantwoorden op Hosting vragen

 1. Wat is hosting?
  Hosting is de dienst waarmee een website aan internet gekoppeld wordt. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de internet koppelingen en servers van een hostingprovider zoals HostMonster.nl.

 2. Welk hosting plan is het meest geschikt voor mij?
  Dit is een vraag die voor iedereen een ander antwoord oplevert, ons verkoopteam assisteert u graag in het maken van de voor u beste keuze. U kunt ons verkoopteam telefonisch bereiken op 055- 5 400 522 of via e-mail op verkoop@hostmonster.nl. Om u van een goed advies te voorzien is het wel van belang dat u ons verkoopteam vertelt wat precies uw plannen zijn. Hierbij kunt u denken aan: hoeveel bezoekers u verwacht, wat de website aan inhoud bevat, hoeveel e-mail adressen u wenst, of er een beschikbaarheid garantie gewenst is, de toekomst plannen en de benodigde flexibiliteit.

 3. Moet ik voor elke domeinnaam waar ik een website op wil een extra hosting pakketten aanschaffen?
  Nee, u mag in alle hosting plannen van HostMonster.nl een aantal geparkeerd websites en domeinnamen onderbrengen. Hierbij worden slechts de kosten voor de extra domeinregistratie in rekening gebracht. De beperking in alle pakketten zijn de beschikbare onderdelen en de hoeveelheden daarvan.

 4. Wat krijg ik allemaal bij een Hosting pakket van HostMonster.nl?
  Alles wat u nodig heeft om een website met e-mail te kunnen gebruiken en zelfs om een website te maken. HostMonster.nl heeft een hosting plan die op iedere behoeft aansluit, mocht u desondanks niet vinden waar u naar op zoek bent dan is die hosting oplossing altijd leverbaar in overleg met ons verkoopteam. U kunt ons verkoopteam telefonisch bereiken op 055 - 5 400 522 of via e-mail op verkoop@hostmonster.nl.

 5. Ik heb een domeinnaam met een extensie die jullie niet verkopen kan ik die wel bij jullie hosten?
  Ja, neem kontact met ons op 055 - 5 400 522 of email naar info@hostmonster.nl

 6. Wat is het hosting pakket?
  Het HostMonster.nl hosting pakket is een shared hosting product waarbij u de keuze heeft tussen hosting pakketten van verscheidende formaten. Daarnaast kunt u met een bepaald pakket beginnen om later een stapje hoger te gaan. Het hosting pakketen zijn alleen verkrijgbaar op Linux.

 7. Zijn jullie servers beveiligd?
  Ja, onze servers en ons netwerk is beveiligd met onder andere hardware matige firewalls, zoals u zult begrijpen kunnen we hier vanwege veiligheid overwegingen echter geen exacte mededelingen over doen.

 8. Wat is jullie snelheid?
  Wij hebben twee redundant uitgevoerde SDH verbindingen naar de internet backbone met diverse private peerings waaronder de AMSIX. Dat is 4 x 622Mbit/s!! Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kwalitatief zeer hoogwaardige netwerken van BT Ignite en MCI/Worldcom. Daarnaast maken wij uitsluitend gebruik van A merk apparatuur zoals Dell, Cisco, HP, APC en vele andere gerenommeerde merken.

 9. Ik heb een zeer complexe hosting behoefte kunt u ons hierin helpen?
  Jazeker, u kunt onze hosting specialisten inhuren voor oplossingen op maat of advies zelfs bij u op locatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons verkoopteam telefonisch te bereiken op 055- 5 400 522 of via e-mail op verkoop@hostmonster.nl. Mocht u het verkoopteam e-mailen vergeet dan niet om uw contact gegevens mee te sturen.

 10. Ik heb een domeindienst bij jullie afgenomen maar ik kan geen bestanden bij jullie op de server plaatsen.
  Het is met een domeindienst niet mogelijk bestanden bij ons op de server te plaatsen. Een domeindienst voorziet uitsluitend in de registratie van een domeinnaam. Om bestanden bij ons op de server te kunnen plaatsen heeft u een van onze hosting pakketten nodig.
social media

over hostmonster

Sinds 2004 een leverancier van veilige, stabiele en zorgeloze webhosting diensten!

 

Hostmonster biedt webhosting, domeinnaam registratie, reseller hosting, website oplossingen
en breed scala van diensten aan.

© 2004 - 2021 Hostmonster Europe. All rights reserved.